If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
1. Добре дошла на колежката , надявам се да нямаш повече никакви проблеми с красавицата 2. Пробвай с метчика , в краен случай с фланци . Давам ти телефона на Нео 0888198470 . Обади му се , и му обясни за какво става въпрос . Предполагам , че в сервиза им , Драго ще ти свърши най-добра работа .
1. Благодаря и дай Боже !!! и 2. Със сигурност ще пробвам, но не разбрах само Нео и Драго дали са в София ?!?
Да отговоря на въпроса на колега по горе...
Резбите са ги НАЕБАЛИ майсторите за съжаление в нашата красива страна още има пишман майстори дето хал хабер си нямат от тоя занаят и говорят само глупости без грам представа да си имат..."смениш ли главините дисковете отиват по дяволите" е тоя е некъф професор гумаджия кфо да кажа глупост глупости само ебават майката на всичко...
Ако не са наиграли АБС-а главините могат да се пренавият от човек подчертавам КОЙТО РАЗБИРА...шото да не те насекат ся с друга резба че тогава става лошо!!!
първата морга отиваш и зимаш болчета от ЛАДА ФИЯТ ЛАНЧА АЛФА къси за железни джанти с конус предполагам(стандартни)
МАЛКИЯТ дявол са ти докарали при нас идват хора секи ден със скъсани болтове прецакани резби тогава има много игра при скъсаните болтове или душманските стягания
/ПОЗДРАВИ И УСПЕХ/...
ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ Nissan Qashqai 2,0 140hp Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp ShineRay XY350ST-2 StreetKiller
DerMeister, аз не съм от знаещите , но ето какво ми обясни един друг гумаджия: нямало по-къси или по-дълги винтове за лети и за метални джанти - били едни и същи, просто влизали на различна дълбочина в единя и в другия случай. Също така каза, че проблемът идвал от това, че онзи "майстор" като е натягал винтовете на ръка (а не с пневматичен пистолет) и е кривил непрекъснато посоката, а оттам е разбил и резбите.
Наистина не знам вече коя е точната причина за главоболията, които този ... ми докара, затова гледам да се съсредоточа на решенията...
леле кви глупаци имало по света "клиента да е виновен че маистора е прецакал резбата" 1 туба бензин и запалваш сервиза и 10 мутри да ги потрошат тез "маистори" ! А относно частите можеш да си купиш главини втора употрба със здрави резби и да ти сложат само нови лагери . ОПРЕДЕЛЕНО диска няма нищо общо със развалените резби, на диска няма резба ,резбата е на главината. Значи от моргата 1 предна и 1 задна главина а от магазина 1 преден и 1 заден лагер и бегаш в СВЕСТЕН сервиз да ти ги сменят
ПОЗДРАВИ и много безавариини километри (колата не е виновна!!!! деееееба и маистори)
леле кви глупаци имало по света "клиента да е виновен че маистора е прецакал резбата" 1 туба бензин и запалваш сервиза и 10 мутри да ги потрошат тез "маистори" ! А относно частите можеш да си купиш главини втора употрба със здрави резби и да ти сложат само нови лагери . ОПРЕДЕЛЕНО диска няма нищо общо със развалените резби, на диска няма резба ,резбата е на главината. Значи от моргата 1 предна и 1 задна главина а от магазина 1 преден и 1 заден лагер и бегаш в СВЕСТЕН сервиз да ти ги сменят
ПОЗДРАВИ и много безавариини километри (колата не е виновна!!!! деееееба и маистори)
Благодаря ти за съветите и за пожеланията! А колкото до вината на колата, то тя наистина е нулева! Не е виновна тя (тя си е моята мацка и много и се кефя), че аз съм попаднала на поредния келеш, който се е титулувал "майстор"...
А ако неможе да се пренавият резбите като за болтове,има и още един вариакт.Струговане на шпилки с малко по-голям диаметър на резбите откъм главините и с гайки.Естественно,ако не е пострадало и друго,освен резбите.
Пак ще се набъркам!За претаковани резби си има втулки от Вюрц.Гарантирано държат и не се нарушава с тях геометрията.Няма ли някой монтьор от тоя форум да ги изпробва!Те са точно за такива случаи.А от такива майстори,дето завиват с въздушни и електрически пистолети -АМАН! Ама сме много търпеливо и толерантно племе.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Здравей, колежке!
Преди около 5 месеца посетих сервиз за гуми "Златодара" в Добрич за смяна и баланс на гуми.
Смених 4бр гуми и направих баланс на всички като цялото удоволствие ми излезе приблизително 200лв
Проблема беше ,че вместо да им стоя на главата излязъх на вън да пич кафе с мой приятел ,връщам се и гмите сложени ,всичко ОК и тръгвам да се прибрирам ,но усещам някакъв луфт в волана спирам и гледам гумите и за мой ужас разбирам ,чена предно ляво колело на мястото на моите болтове 19-ки+секретен болт има сложени 4-ри 17 ки от ФалВЕ.
Опитвам се да затегна болтовете но те просто си превъртат само един успява да захване джантата към главината и при завой джантата се отлепя и се получава нещо като тракане.
Едва се прибрах ,и хванах моя приятел да ме закара до Златодара където разнирам ,че освен моята кола в другата клетка има един Пасат и малоумниците са разменили болтовете и както са развалили моята резба така са развалили и резбата на човека.
И вместо да навият болта две три врътки на рака те направо бият с пистолета като съвсем прецакват главината.
Както и да е подивях и викнах там шефа им или къвто им е и му обеснявам случилото се а той ми казва ,че главината ми била повредена и при тях нямало как да се случи това и това го обеснява и на човека с Пасат-а но и двамата слушаме ,че колите ни били виновни ,че те са глупаци.
Както и да е ,колежке не се знимаваи с фланци медчици и така нататък ,направо си смени главина аз така направих в моя случеи.
Просто има мноооого идиот-и на тоя свят които си мислят ,че стават за гумаджии майстори полицаи и така нататък.
Майстори бе ,ей така на един познат му обърнали гумите (гумите си имат определена посока на въртене обозначена със стрелкичка) Та този мой познат ходи в четири сервиза на реглаж на преден мост ,'щото волана му трепери ,докато забележи ,че гумите са обърнати !!!!!
Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Здравейте момчете!
В неделя закарах колата при майстор, за когото не се притеснявам как ще си свърши работа! Нямаше възможност на момента да я разглоби и му я оставих, но ми се струва май, че въпросът опира горе-долу само до това колко пари ще ми излезе закупуването на частите! Вече съм се примирила, че е станало по-голямото зло (поне финансово) и метчик няма да свърши работа, пък да видим...Просто сили не ми останаха да се ядосвам Тази седмица нещата трябава да са ясни - какво и колко! Ще ви държа в течение и ви благодаря още веднъж на всички за отзивчивостта (наистина не бях сигурна как ще ме приемете )! Взела съм под внимание всички съвети, които ми дадохте (дори и тези за посоката на гумите ) Виждам, че тук мога получа информация и знания (а защо не и приятели ) за моята Алфа, които ще ме направят и по-пълноценен шофьор... което ми напомня, че имам още някои въпроси, но по друга тема, но.... хайде друг път и на друго място, че да не ставам досадна...
Лека и безаварийна седмица !!!
Дано да стане колата бързо
Не се отказвай ,ходи на ония сдуханите гумаджий да им пилиш нервите ,вземи си фактура от ремонта и направо при собственика на гумаджийницата
Трябва да си търсиме правата иначе никога няма да се променят нещата !!!!!!!!
Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment